Senast ändrad: 18 oktober 2019
Prenumerera på Ny information om Nationell handlingsplan för skolans digitalisering

Digitalisering som möjliggörare i skolan - Utbildning för huvudmän

Sista datum framflyttat! Utveckla lärandet och förenkla skolans administration med digitalisering i fokus. Arbeta med en verklig utmaning och lär av andra kommuner.

Ta chansen att delta i Innovationsguidens program där förvaltningsledning, skolledare och andra medarbetare arbetar tillsammans och får regelbunden professionell coachning. Ni utgår från ett konkret problem/utmaning, sätter ihop en grupp med olika kompetenser och avsätter tid för utvecklingsarbete på hemmaplan mellan utbildningsträffarna. Det är också viktigt att arbetet har stöd från ledningen. En unik chans för landets skolhuvudmän att lösa ett problem och lära sig en metod som kan användas i skolans verksamhet.

Programmet pågår från januari till oktober 2020. Vi inleder med en digital introträff i mitten av januari. Den första fysiska träffen i Stockholm blir den 6 februari.

Sista datum för ansökan är framflyttad till den 6 december 2019, men ansök gärna tidigare, då vi tillämpar först-till-kvarn-principen.

Ansök till Innovationsguidens utvecklingsprogram

Dela

Hjälpte informationen på sidan dig?Tack för att du hjälper oss!

#skolDigiplan omfattar SKR:s breda arbete med skolans digitalisering med fokus på hur skolans huvudmän kan nå målen i regeringens nationella strategi. En central del är den nationella handlingsplanen med 18 förslag på initiativ som togs fram våren 2019. Ett av initiativen är att ta fram ett digitalt processtöd för huvudmännen att planera, prioritera och hitta resurser för den egna verksamhetsutvecklingen. En viktig utgångspunkt för #skolDigiplan är en nära samverkan med skolans huvudmän, näringslivet, forskningen, Skolverket och andra myndigheter.